Peter Sjøgren er økologisk biavler og har sine daglige gøremål hver aften, hvor han er ude at hente pollen. Hans skønne pollen sælges primært til restauranter, men vi er også meget heldige og taknemmelig for, at vi har fået lov at anvende hans pollen i vores skønne kombucha;

Bee Pollen.

Pollen indeholder alle vitaminer der findes. Selv B12, som kun findes meget få steder, findes også i pollen. Derudover er pollen også beriget med proteiner, mineraler, antistoffer og antioxidanter, det vi i dag kalder en superfood.

Pollen er blomsterstøv, som bierne får på kroppen, når de er ude at suge nektar op fra blomsterne. Blomsterstøvet bestøves dermed videre fra blomst til blomst, som bierne flyver rundt blandt blomsterne. Dette er pollen cyklussen – bierne som samler pollen med forbenene, hvorefter de spytter nektar op, der er blandet med enzymer, som derefter blandes til en slags ler kugler, som de sætter på deres bagben og flyver hjem med i staderne.

I staderne har Peter en pollenbund på, som har nogle små huller hvorigennem bierne skal kravle op. Bierne kan kun lige glemme sig igennem disse huller, og da deres pollen er lidt større end dem selv, så falder det ned i den bakke, som Peter høster hver eneste aften i de 17 stader, som han har stående. Direkte efter fryser han sin pollen ned, så det holder sig friskt og bevarer alle de gode næringsstoffer.  Peter inddeler sin pollenhøst efter sæsoner, så der i alt er 4 bi-sæsoner på et år; Forår, forsommer, sommer og eftersommer/efterår.