København Kombuch har starte et innovationskraftsamarbejde med Food & Bio Cluster Danmark det handler om  den grøn omstilling af Kombucha

Kombucha er blevet en yderst populær drik i store dele af verden. De levende bakterier i drikken gør, at drikken i dag skal opbevares og transporteres på køl. Den kolde kølekæde er dog, den største CO2-udleder i supply changen for København Kombucha. Projektet vil derfor udvikle en ny drik der kan opbevares udenfor køl, og dermed være med til at sænke CO2 udledningen for produktet, samt øge salgs- og eksportpotentialet.

Projektet vil udvikle en ny kombucha, med samme naturlige aromaer som en traditionel kombucha, som kan opbevares udenfor køl. Dette skal sikres ved hjælp af en nyudviklet produktionsproces, der sikrer en skånsom processering. 

Ny produktionsproces inspireret af produktionen af vin

Københavns Kombucha vil, i samarbejde med Københavns Universitet, udvikle en ny produktionsproces med inspiration fra vinproduktionen.

Håbet med den nyudviklede metode er at kunne skabe en Kombucha, der kan opbevares udenfor køl og derved være med til at sænke CO2-udledningen for produktet.